Nederlands Français Deutsch Italiano Espanol Português Slovenský Slovenski Latvijas ελληνικά Gaeilge Other - English
VBR-Tactical
Home VBR-Belgium-Webshop About us Contact us News Events Legal Activitie cooperation
VBR-Glock pistool Pistolen of munitie zijn niet verkrijgbaar bij VBR-Belgium!
Snij- en steekwerende T-shirts Snijwerende Polo's Snijwerende broeken Snijwerende regenvesten Snijwerend hemd en blazer Snijwerende handschoenen Steekwerende vesten Kogelwerende vesten Torskin snij- en steekwerend Jachtkledij Vechtsporten & Toebehoren Motorkledij VBR-Glock pistool Millennium 45 VBR-B PDW-Sidearm VBR-B 9x19 mm Herladen Kal. 7.92x24 mm Steekpartij Belgie en Nederland
© Copyright protected by Rik Van Bruaene
Het Glock pistool met VBR-Belgium 7.92x24 mm wisselloop
Het Vlaamse 7.92x24 mm project heeft een lange lijdensweg achter de rug door de sabotage acties van verschillend West-Vlaamse Wapendiensten. Het enige wat wij hiertegen konden doen is de lijdensweg ondergaan en zo veel mogelijk weerwerk bieden waar dit enigszins mogelijk was. Wij bedanken het Parket van Kortrijk voor hun objectieve en integere werking, die ongetwijfeld een cruciaal keerpunt was in de strijd tegen de valse beschuldigingen van de West- Vlaamse Wapendiensten. Na lang juridisch slagleveren werd uiteindelijk de eerste wisselloop in het kaliber 7.92x24 mm op vergunning gezet door de Federale Wapendienst te Brussel (België) op naam van Van Bruaene RiK.
Het kaliber 7.92x24 mm VBR-B.
Het kaliber 7.92x24 mm werd door Rik Van Bruaene ontwikkeld in Roeselare (West-Vlaanderen) met het doel en nieuw soort munitie te ontwikkelen die het gekende 9x19 mm NATO patroon kan vervangen in al zijn functies maar met betere prestaties om te voldoen aan de noden van deze tijd.  Het 7.92x24 mm kaliber is dan ook dusdanig ontwikkeld dat het een zeer groot toepassingsgebied kan hebben waaronder een rol als wisselkaliber voor verschillende wapenplatforms. Een van deze wapenplatforms zijn de bestaande wapenframes van de 9x19 mm kaliber wapens. Door middel van een wisselloop en wat kleine aanpassingen kunnen deze bestaande 9x19 mm wapens voorzien worden om het 7.92x24 mm patroon af te vuren. Sommige van de bestaande pistoolmagazijnen kunnen onveranderd gebruikt worden op voorwaarde dat de patroon lengte niet langer is dan 29.6 mm. Hiervoor is dan ook een speciale toepassing in het 7.92x24 mm project waarbij de totale patroonlengte niet langer is dan 29.6 mm. Dit patroon werd het 7.92x24 mm Short genoemd.
Hulzen en kogelpunten voor het  7.92x24 mm Short patroon.
Om tal van technische redenen werd er voor een rechte huls gekozen met een bodemdiameter van 9 mm en een lengte van 24 mm. De lengte van 24 mm was het meest ideaal afmeting om het patroon een functie te laten spelen in een Multi kaliber rol. Als basishuls werd een .30 CARBINE huls ingekort tot een lengte van 24 mm. Dit is een sterke huls die voldoende hoge kamerdrukken kan verdragen en vrijwel over de gehele wereld beschikbaar is. Hierdoor kan een eventueel munitietekort heel eenvoudig opgelost worden door oude .30 CARABINE hulzen in te korten tot een lengte van 24 mm. Dit werd reeds gedaan in Duitsland voor de ontwikkeling van een 1911 pistool in het 7.92x24 mm kaliber. Voor het ogenblik is het inkorten van .30 CARBINE hulzen de enige mogelijkheid om geschikte hulzen te bekomen voor het 7.92x24 mm kaliber. Industrieel geproduceerde hulzen zijn voorlopig nog niet op de markt. In principe kunnen tal van .32 kogelpunten die voor het .32 ACP patroon gebruikt worden, ook gebruikt worden voor het 7.92x24 mm kaliber. Er werd een speciale kogelpunt ontwikkeld die voor tal van toepassingen in het 7.92x24 mm kaliber kan gebruikt worden. Technische gegvens: Naam van de kogelpunt: 7.92 FPBB-73 kogelpunt Afmetingen: 7.92x11.25 mm Kogelgewicht: 73 grains of 4.73 gram Kogelvorm: Flat Point Bevel Base - Truncated cone Materiaal: verkoperd lood / met een speciale loodlegering Geschikt voor: 7.92x24S / 7.92x24 mm N / .32 ACP patroon. Doelgebruik: Sportschieten, Precisie schieten, training Boorvermogen. lood vervormt niet geschikt om kogelwerende vesten te doorboren. De 7.92 FPBB-73 kogelpunten zijn reeds in de handel verkrijgbaar en worden geproduceerd door: L.O.S. Cerkno d.o.o.  Zakriž 3b  5282 CERKNO  SLOVENIA Er is inmiddels al een Belgische verdeler van L.O.S.  
De herlaadmatrijzen (Dies) bestaan reeds en de 7.92x24 mm patronen kunnen door iedereen met een geldige vergunning zelf herladen worden. Zie gegevens voor het herladen van de 7.92x24 mm patronen
De 7.92x24 mm wisselset voor het Glock 17 pistool.
De eerste 7.92x24 mm wisselloop werd vervaardigd door Rik Van Bruaene te Roeselare (West- Vlaanderen) onder het getuigschrift van erkend persoon afgeleverd door de toenmalige Gouverneur Mr. Olivier Vanneste. De wisselset bestaat uit: 1 wisselloop kal. 7.92x24 mm voor Glock 17 pistool. 1 speciale patroontrekker 1 zachte target veer voor Glock 17 1 vergeleidingsstang voor Glock 17 Handleidingsvideo op Youtube om de wisselset te installeren klik hier De veranderingen aan de wapenwet maakten de verdere productie in de VBR-Belgium vestiging onmogelijk en gaven vrij spel aan de Wapendiensten om het project langs alle kanten te saboteren. Loze beschuldigingen van illegale wapenproductie en medewerkers werden aangeschreven door het Ministerie van Justitie om de valse beschuldigingen te onderzoeken naar illegale activiteiten. Het 7.92x24 mm project was “HOT” en niemand durfde ook maar iets met het project te ondernemen uit vrees voor juridische gevolgen. De hel en pesterij zijn voorbij! De 7.92x24 mm wisselloop staat officieel op vergunning van Rik Van Bruaene afgeleverd door de Federale Wapendienst. Verdere stappen voor de productie van de 7.92x24 mm wissellopen dienen opnieuw onderzocht te worden.
Het Glock 17 / VBR-B 7.92x24 mm pistool voor sport en recreatie schieten.
Doelgroep. Het 7.92x24 mm kaliber werd speciaal ontwikkeld voor personen of wapensystemen die een kleinere terugslag impuls nodig hebben voor een beter trefzekerheid. In die zin is het 7.92x24 mm kaliber speciaal geschikt voor fysisch zwakkere personen zoals jongere rekruiten voor een politie of militaire academie; personen met een verminderde fysische conditie, vrouwen en senioren. Voor het sport en recreatie schieten zijn personen met een mindere fysische conditie, jongeren, vrouwen en senioren de meest logische doelgroep. Echter het 7.92x24 mm kaliber heeft ook nog andere voordelen te bieden. Economische en milieuvriendelijke voordelen. De keuze om het 7.92x24 mm kaliber te gebruiken voor sport of recreatie schieten kan bepaald worden door economische en milieuvriendelijke voordelen. Met de crisis en de toenemende grondstof prijzen is het kleine gewicht in lood van de amper 73 grains of 4.73 gram zwaarwegende 7.92 mm kogelpunt aanzienlijk lichter en goedkoper dan dat van een 240 grains zware .45 kogelpunt. Voor elke .45 kogelpunt van 240 grains kan men 3 kogelpunten van 73 grains in het 7.92 kaliber afvuren. Het verspillen van de natuurlijke loodvoorraden door het schieten met zware loden kogelpunten is niet meer in harmonie met de huidige ethische milieubeschermingsopvattingen van deze tijd. Openbare veiligheid. Een van de uitganspunten van het 7.92x24 mm kaliber was om een patroon te ontwikkelen waarvan het dodelijk effect niet meer verbonden was aan de kaliber diameter. In die zin is een kogeldiameter van 7.92 mm kleiner dan deze van een 9 mm kogel en aanzienlijk kleiner dan deze van een .45 (11.48 mm) kogelpunt. Een kleinere diameter van de kogel heeft als gevolg dat ook het verwondingseffect aanzienlijk kleiner is. Men kan zeggen dat een standaard 7.92 mm   7.92 mm      9 mm      .45 (11.48 mm) kogel minder dodelijk is dan een standaard 9 mm kogel.                                                                In die mate zelfs dat indien iemand getroffen wordt door een standaard 7.92 mm kogel een vrij grote kans heeft om zijn verwonding te overleven. Het 7.92x24 mm patroon met een standaard kogelpunt is aanzienlijk veiliger dan een grotere standaard 9 mm of .45 kogelpunt.
De juiste kogel voor het juiste doel. Het ontwerpobjectief van het 7.92x24 mm kaliber was om de juiste kogel te selecteren voor het juiste doel. Zo heeft men de eenvoudige zacht loden korte standaard kogelpunt voor het sport en recreatie schieten. Voor persoonlijke verdediging en militair gebruik heeft men speciale kogelpunten die niet verkrijgbaar zijn voor sportschutters. Dit is een argument die beter aanvaardbaar is voor de ordediensten dan de zware kalibers.   De juiste lading voor het juiste doel. Het 7.92x24 mm patroon werd ontwikkeld voor een hoge kamerdruk van maximum 3200 bar. Afhankelijk van het kogelgewicht kunnen hier prestaties met een energie van ronde de 560 Joule mee geleverd worden. Niet voor alle schietsportdisciplines heeft men een dergelijk hoge energie nodig. Uit onze herlaadervaring hebben we drie ladingen geselecteerd die van nut kunnen zijn voor sport en recreatie schieten met het 7.92 7.92 FPBB-73 projectiel. De blauwtip 7.92x24 mm Short FPBB-73 patronen. De blauwtip 7.92x24 mm Short patronen hebben de lichtste mogelijke landing waarbij een  pistool nog kan functioneren zonder storingen. Het voordeel van deze licht lading is een zeer kleine terugslag, een goede wapencontrole en een uiterst aangenaam schieten. Ook het boorvermogen op gekalibreerde ballistische gelatine valt bij dit patroon binnen de perken van het aanvaardbare. De mondingssnelheid van het FPBB-73 projectiel is ronde de 383 m/sec (1255 fps) en een energie van 346 Joule. Dit is reeds een patroon waarbij men voor alle toepassingen goed zit in technische prestaties. De groentip 7.92x24 mm Short FPBB-73 patronen. De groentip 7.92x24 mm Short patronen hebben een aanzienlijke krachtiger lading waarbij dat vooral het uitwerpen van de lege hulzen onder een hoek van 90° met het Glock 17 pistool een zeer aangename eigenschap is. De lege hulzen worden hierdoor uitgeworpen tegen de wand van het schuttershokje en vallen op de tafel neer. Hierdoor kan men de lege hulzen gemakkelijk recupereren en moet men niet ver gaan zoeken om de lege hulzen te vinden. De mondingssnelheid van het FPBB-73 projectiel is dan ronde de 463 m/sec (1519 fps) en een energie van 507 Joule. Dit is reeds een vrij krachtig patroon met wat pit die voor vele fysiek zwakkere personen meer dan krachtig genoeg zal zijn. De normale tip 7.92x24 mm Short FPBB-73 patronen. De normale tip 7.92x24 mm Short patronen hebben de maximum lading en kunnen voor sport disciplines gebruikt worden waar de maximum energie nuttig is zoals het schieten op steel targets of andere voorwerpen die moeten omvergeschoten worden. De mondingssnelheid van het FPBB-73 projectiel is dan ronde de 486 m/sec (1595 fps) en een energie van 559 Joule. Dit krachtig patroon kan ook gebuikt worden voor andere wapens die op langere afstand goede prestaties moeten leveren.  
De Glock 17 / VBR-B 7.92x24 mm heeft een vrij lichte terugslagveer die de slede dicht houd. Het Glock pistool had soms al moeilijkheden met de gewone terugslagveer in nauwspannende zachte holsters. Met deze licht terugslagveer is dit probleem nog iets groter. Wij raden aan om een stevige voorgevormde kunststof holster te gebruiken. Deze oefenen geen druk uit op de sleden bij het holsteren. Hierdoor ontstaan er ook geen problemen dat de grendel zich opent bij het holsteren. Een Fobus GL2 Paddle Holster heeft geen problemen voor het verdekt dragen en een Rader 6418-5526 Glock 17 holster werkt eveneens perfect.
Fobus GL2 Paddle Holster Prijs: 39.95 Euro
meer info online shop
Rader 6418-5526 Glock 17 Prijs: 112.80 Euro
meer info online shop
Veiligheid en bescherming tegen het 7.92x24 mm FPBB-73 patroon. Als persoonlijke bescherming of als bescherming als Range Officer op de schietstand moet men rekening houden met het hoge boorvermogen van het 7.92x24 mm patroon. Vooreerst zijn de 7.92 FPBB kogelpunten gemaakt uit een harde loodlegering die hogere snelheden aankan maar ook mindersnel vervormt op een kogelwerende vest. Hierdoor dringen deze kogelpunten iets dieper door dan de gekende .32 FMJ kogelpunten. Net zoals het 7.62x25 mm Tokarev patroon en sommige .357 Magnum patronen kan het krachtige 7.92x24 mm patroon sommige zacht NIJ-2 kogelwerende vesten doorboren vooral als ze op een zachte ondergrond (buikholte) getroffen worden. Wij raden een kogelwerende vest aan met een beschermingswaarde niveau NIJ-3A om de kogelpunten van het 7.92x24 mm patroon te stoppen. Deze NIJ-3A vest zal eveneens bestand zijn tegen het 7.62x25 mm Tokarev patroon. Holsters voor het Glock 17 / VBR-B 7.92x24 mm
Verschillende beschermingswaardes in steek- of kogelwerende vesten verkrijgbaar in onze online shop
Voor de aankoop van een kogelwerende vest is geen vergunning nodig!
Discrete kogelwerende vest Pollux NIJ-3A (04) Prijs : 550 Euro
meer info online shop
Voelt u zich niet langer meer ongemakkelijk in uw kogelwerende vest Follux speciaal voor dames  NIJ-3A (04) Prijs : 693 Euro
meer info online shop
Kogelwerende vest Onder of boven de kledij Ares NIJ-3A (04) Prijs : 550 Euro
meer info online shop
Kogelwerende vest om boven de kledij te dragen Hera NIJ-3A (04) Prijs : 606 Euro
meer info online shop
SAT standard politie vest Sirius NIJ-3A (04) Prijs : 621 Euro
meer info online shop
Fluo kogelwerende vesten Geel of rood fluo Helios NIJ-3A (04) Prijs : 616 Euro
meer info online shop
Lange onopvallende Fluo kogelwerende vesten Steward NIJ-3A (04) Prijs : 621 Euro
meer info online shop
Plate carrier voor boven de kogelwerende vesten NIJ-3A tegen Kalashnikov geweren Triton NIJ-4 Conj. Prijs : 549 Euro
meer info online shop
Kogelwerende vest met  harde ballistische platen tegen Kalashnikov geweren Odin NIJ-3A (04)+NIJ-4 Prijs : 1052 Euro
meer info online shop
Kogelwerende vest met  harde ballistische platen tegen Kalashnikov geweren QPC NIJ-3A (04)+NIJ-4 Prijs : 1085 Euro
meer info online shop
VBR-Belgium wapenprojecten in een glock belgie project
Glock 26
Glock 19
Glock 17
VBR-Belgium wissel lopen (niet verkrijgbaar bij VBR-Belgium)
Kogelwerende bescherming voor op de battue jacht. Plate carrier Triton NIJ-3
Weegt slechts 4 kg en stopt kal. .308 jachtmunitie. Bezoek onze jachtkledij voor meer info
Politiehandschoenen Draag een snij- en naaldwerende handschoenen die veel te dik zijn om een wapen me te kunnen bedienen! Dit is onveilig!
Dunne snij- en naaldwerende handschoenen. Bezoek onze Turtleskin pagina voor meer info.
Trekker slot met sleutel Prijs: 15.38 Euro
meer info online shop VBR-Glock pistool