Nederlands Français Deutsch Italiano Espanol Português Slovenský Slovenski Latvijas ελληνικά Gaeilge Other - English
VBR-Tactical
Home VBR-Belgium-Webshop About us Contact us News Events Legal Activitie cooperation
Jachtkledij Roeselare Beschermende jachtkledij, jachtongevallen Online jachtkledij kopen Jachtkledij België 
Snij- en steekwerende T-shirts Snijwerende Polo's Snijwerende broeken Snijwerende regenvesten Snijwerend hemd en blazer Snijwerende handschoenen Steekwerende vesten Kogelwerende vesten Torskin snij- en steekwerend Jachtkledij Vechtsporten & Toebehoren Motorkledij VBR-Glock pistool Millennium 45 VBR-B PDW-Sidearm VBR-B 9x19 mm Herladen Kal. 7.92x24 mm Steekpartij Belgie en Nederland
© Copyright protected by Rik Van Bruaene
Prijs  info online shop
Beenkappen tegen slangen
De Turtleskin anti slangenbeet bescherming been kap is gemaakt ter voorkoming van slangenbeten van giftige slangen bij het jagen of wandelen en beschermt u eveneens tegen doornen, doornstruiken, braambes, struikgewas en cactussen.
Het grote voordeel van de Turtleskin beenkappen tegen slangen, is dat deze gemaakt zijn uit ballistische vezels waardoor ze vrij dun en licht zijn om te dragen. Ze zijn in warme streken veel aangenamer on te dragen dan hoge rubberen laarzen tegen de slangenbeten. Ook als jachtkledij  kunnen tijdens de zomer het jagen aanzienlijk aangenamer maken.  
Prijs info online shop
anti slangenbeet broek
Speciale jachtbroek die niet mag ontbreken bij uw jachtkledij. De Turtleskin anti slangenbeet broek is gemaakt ter voorkoming van slangenbeten van giftige slangen bij het jagen of wandelen maar beschermt u eveneens tegen doornen, doornstruiken, braambes, struikgewas en cactussen. Deze jachtbroek is voorzien van een ballistisch weefsel aan de onderkant van de broekspijpen en komt tot ter hoogte van de knieën. Verkrijgbaar in Kaki of Oliv groen.
Jachtartikelen VBR-Belgium Beschermende jachtkledij
Combat Cut Bravo shirt Full Protection Combat Cut Bravo shirt Full Protection voor jagers Deze Combat Cut Bravo Shirt Full Protection is een algemene beschermende T-shirt in casual kledij die een multifunctioneel gebruik heeft en hierdoor van vitaal belang kan zijn voor de jager. Deze Combat Cut Bravo Shirt Full Protection is zo soepel als een dikke trui waarbij vier lage snijwerend materiaal een algemene bescherming vormen. De Combat Cut Bravo shirt Full Protection kan voor jagers levensreddend zijn als specifieke beschermende jachtkledij die bescherming biedt tegen: het vlijmscherpe gewei van een mannetjeshert, tegen agressie met jachtmessen  tegen verdwaalde jachthagel.  De buitenkant van deze Combat Cut Bravo shirt is gemaakt uit een 3 Way zwarte Kevlar. Deze 3 Way zwarte Kevlar is brandvertragend, snijwerende niveau 2, steekwerend en scheurwerend. De armen en hoge col zijn voorzien van twee lagen snijwerende Cutyarn niveau 5, terwijl de romp voorzien is van drie lagen snijwerende materriaal niveau 5.   Deze Combat Cut Bravo shirt is voorzien van een afneembare en snijwerende hoge kraag. Deze afneembare en snijwerende kraag beschikt over een dubbele snijwerende voering en biedt bescherming en warmte aan de hals tijdens de winter of tijdens de nacht. Deze snijwerende kraag kan afgenomen worden indien het tijdens de dag te warm wordt. Deze zwarte Combat Cut Bravo shirt beschikt binnen in over een zachte Coolmax mesh voering die zacht is en zelf bloot op het lichaam kan gedragen worden. De Coolmax mesh in contact met de huid heeft een goede vochtregulerende werking waardoor de T-shirt fris aanvoelt. De Combat Cut Bravo shirt Full Protection beschikt over vier lagen snijwerend materiaal die uiteraard ook een relatief grote steekweerstand hebben. In die mate dat het gewei van een mannetjeshert niet scherp genoeg is om het steekwerend pakket te doorboren. Hierdoor kan de jager niet op het gewei gespiesd worden bij een aanval van een mannetjeshert en biedt de Combat Cut Bravo shirt een belangrijke steekwerende bescherming die ander gewone jachtkledij niet kan bieden. Jachtmes behoren tot de uitrusting van de jager en dienen om het wild te villen. Dit zijn stevige en goedsnijdende messen van een goede kwaliteit. Echter bij een ruzie over of rond de jacht kan zo’n jachtmes misbruikt worden en uitmonden in een steekpartij. De Combat Cut Bravo Shirt biedt een relatief goede bescherming tegen steekpartijen en kan in dergelijke situatie levensreddend zijn. De Combat Cut Bravo Shirt is bij lange nog geen kogelwerende vest en is ook niet in staat om de centrale hagelkolom op korte afstand op te vangen, echter een snijwerend pakket van 4 lagen snijwerend materiaal heeft een bepaalde weerstand die randhagel of verdwaalde hagel kan opvangen waar ander jachtkledij geen enkel bescherming biedt. In die zin biedt de Combat Cut Bravo Shirt een minimum aan bescherming tegen verdwaalde jachthagel op afstand.
Prijs info online shop
Persoonlijke bescherming voor op de battue jacht
Accidents de chasse en France saison 2013-2014: 43 morts!
Hoewel er een strikte reglementering bestaat voor de veiligheid op de battue jacht, toch gebeuren er met grote regelmaat zware schietaccidenten waarbij jagers of wilddrijvers dodelijk verwond worden. De drijfjacht op hert en everzwijn wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste jachten en een lichtgewicht persoonlijke bescherming is meer dan gewenst. De ballistische bescherming hangt natuurlijk af de jachtkalibers en de kogelenergie die gebruikt worden tijdens de jacht. Hier volgt een korte samenvatting van onze mogelijkheden. De Triton plaatdrager NIJ-3 De Triton plaatdrager NIJ-3 (plate carrier) is onze lichtste ballistische bescherming die in aanmerking kan komen om jachtgeweermunitie te stoppen. De Triton plaatdrager bevat twee polyethyleenplaat van 250x300 mm en twee zachte ballistische pakketten NIJ-3A van 250x300 mm. Samen worden ze in de plaatdrager geschoven en samen vormen ze een kogelwerende bescherming NIJ-3. Het totaal gewicht van de volledig uitgerusten Triton plaatdrager met platen is ongeveer 4 kg. De polyethyleenplaat werd getest met 6 schoten 7,62 Nato Ball en met 6 schoten 7,62 X 39 mm (Kalasjnikov MSC). Gewicht van een plaat is : 1,2 kg Dikte : 20 mm / Single curved Gezien het kaliber 7.62 NATO / .308 Winchester veelvuldig gebruikt wordt voor de jacht op de battue is dit een mogelijke oplossing voor het probleem van persoonlijke bescherming tegen kogelgeweren voor op de jacht. De Triton plaatdrager kan zowel discreet onder de kledij gedragen worden en kan eveneens boven de kledij gedragen worden. De Triton plaatdrager NIJ-4 De Triton plaatdrager NIJ-4 (plate carrier) is een zwaardere ballistische bescherming die in aanmerking kan komen om jachtgeweermunitie te stoppen. De Triton plaatdrager bevat twee Ceramische platen van 250x300 mm en twee zachte ballistische pakketten NIJ-3A van 250x300 mm.
Prijs info online shop
Samen worden ze in de plaatdrager geschoven en samen vormen ze een kogelwerende bescherming NIJ- 4. Het totaal gewicht van de volledig uitgerusten Triton plaatdrager met platen is ongeveer 7.5 kg. Harde ballistische plaat Level NIJ-IV In conjunction met NIJ- 3A(04) zachte kogelwerende vest of pakket Dubbel gebogen. Volgt goed de vorm van de borst. Standaard afmetingen: 250x300 mm. Gewicht: 2.9 kg. Stopt: 7.62x63 mm AP (30-06) 7.62x51 mm AP (FAL) 7.62x39 mm AP (AK-47) 5.56x45 mm AP (M16) Het kaliber 30-06 Springfield of 7.62x63 mm is een krachtiger kaliber en wordt ook met grote regelmaat voor de jacht op de battue gebruikt. Dit is eveneens een mogelijke oplossing voor het probleem van persoonlijke bescherming tegen kogelgeweren voor de jacht. De Triton plaatdrager kan zowel discreet onder de kledij gedragen worden en kan eveneens boven de kledij gedragen worden.
Prijs info online shop
Delta  plaatdrager NIJ-3 De Delta plaatdrager NIJ-3 (plate carrier) is een luchtige plaatdrager met een Molle webbing waarop verschillende accessoires kunnen bevestigd worden die nuttig kunnen zijn voor tijdens de jacht. Denk maar een patroontasje, een persoonlijke items tasje, radio of telefoon communicatie,… Hierin kan onze lichtste ballistische bescherming in gestopt worden om jachtgeweermunitie te stoppen. De Delta  plaatdrager bevat twee polyethyleenplaat van 250x300 mm en twee zachte ballistische pakketten NIJ-3A van 250x300 mm. Samen worden ze in de plaatdrager geschoven en samen vormen ze een kogelwerende bescherming NIJ-3. Het totaal gewicht van de volledig uitgerusten Triton plaatdrager met platen is ongeveer 4 kg. De polyethyleenplaat werd getest met 6 schoten 7,62 Nato Ball en met 6 schoten 7,62 X 39 mm (Kalasjnikov MSC). Gewicht van een plaat is : 1,2 kg Dikte : 20 mm / Single curved Gezien het kaliber 7.62 NATO / .308 Winchester veelvuldig gebruikt wordt voor de jacht op de battue is dit een mogelijke oplossing voor het probleem van persoonlijke bescherming tegen kogelgeweren voor op de jacht. De Delta plaatdrager wordt boven de kledij gedragen en, heeft het voordeel te beschikken over voldoende lange bevestigingsriemen voor ieders maat.    
Prijs info online shop
De Odin kogelwerende vest NIJ-3 De Odin kogelwerende vest NIJ-3 is een standaard beproeft model van kogelwerende vest die twee zakken bevat voor harde ballistische platen en die zowel onder als boven de kledij kan gedragen worden. Hierin kunnen de standaard ballistische pakketten NIJ-3A(04) gestopt worden samen met de twee harde platen om jachtgeweermunitie te stoppen. De Odin kogelwerende vest bevat twee polyethyleenplaat van 250x300 mm en twee zachte ballistische standaard pakketten NIJ-3A(04). Samen worden ze in de Odin vest geschoven en samen vormen ze een kogelwerende bescherming NIJ-3. De zachte ballistische bescherming NIJ-3A(04) is over 360° en is in staat om jachthagel te stoppen terwijl de harde ballistische plaat in conjunctie met de zachte ballistische bescherming de geweerkogels kan stoppen. Het totaal gewicht van de volledig uitgerusten Triton plaatdrager met platen is ongeveer 5.5 kg. De polyethyleenplaat werd getest met 6 schoten 7,62 Nato Ball en met 6 schoten 7,62 X 39 mm (Kalasjnikov MSC). Gewicht van een plaat is : 1,2 kg Dikte : 20 mm / Single curved Gezien het kaliber 7.62 NATO / .308 Winchester veelvuldig gebruikt wordt voor de jacht op de battue is dit een mogelijke oplossing voor het probleem van persoonlijke bescherming tegen kogelgeweren voor op de jacht.  
Prijs info online shop
De Odin kogelwerende vest NIJ-4 De Odin kogelwerende vest NIJ-3 is een eenvoudig standaard model van kogelwerende vest die twee zakken bevat voor harde ballistische platen en die zowel onder als boven de kledij kan gedragen worden. Hierin kunnen de standaard ballistische pakketten NIJ-3A(04) gestopt worden samen met de twee harde platen om jachtgeweermunitie te stoppen. Deze Odin kogelwerende vest bevat twee ceramische platen van 250x300 mm en twee zachte ballistische standaard pakketten NIJ-3A(04). Samen worden ze in de Odin vest geschoven en samen vormen ze een kogelwerende bescherming NIJ-4. De zachte ballistische bescherming NIJ-3A(04) is over 360° en is in staat om jachthagel te stoppen terwijl de harde ballistische plaat in conjunctie met de zachte ballistische bescherming de geweerkogels kan stoppen. Het totaal gewicht van de volledig uitgerusten Triton plaatdrager met platen is ongeveer 9 kg. Harde ballistische plaat Level NIJ-IV In conjunction met NIJ- 3A(04) zachte kogelwerende vest of pakket Dubbel gebogen. Volgt goed de vorm van de borst. Standaard afmetingen: 250x300 mm. Gewicht: 2.9 kg. Stopt: 7.62x63 mm AP (30-06) 7.62x51 mm AP (FAL) 7.62x39 mm AP (AK-47) 5.56x45 mm AP (M16) Het kaliber 30-06 Springfield of 7.62x63 mm is een krachtiger kaliber en wordt ook met grote regelmaat voor de jacht op de battue gebruikt. Dit is eveneens een mogelijke oplossing voor het probleem van persoonlijke bescherming tegen kogelgeweren voor de jacht. De Odin kogelwerende vest  kan zowel discreet onder de kledij gedragen worden en kan eveneens boven de kledij gedragen worden.
Prijs info online shop
De Condor QPC kogelwerende vest NIJ-3
Het lijkt misschien wat ver gezocht om een militaire plate carrier voor de jacht te gebruiken, maar eigenlijk is dit bijlange nog zo gek niet! Vooreerst is de Condor QPC (Quicke Release Plate Carrier) een relatief goedkope en eenvoudige plaatdrager die zeer veel te bieden heeft. Vooreerst is de QPC carrier gemaakt in slechts 1 maat die regelbaar is van Medium tot XLager. Dit betekend dat een model voor vele personen past en kan gebruikt worden om een groep wilddrijvers mee uit te rusten. Ten tweede is de QPC carrier beschikbaar in verschillende kleuren waaronder Oliv, Coyote en Mulitcam. Als jager zal men toch snel de voorkeur geven aan Oliv of Milticam. De QPC is over de volledige oppervlakte van een Molle webbing voorzien waar er tal van verschillende accessoires kunnen op bevestigd worden. Daarbij is de QPC ook voorzien van een snel snel afwerpsysteem die al meerdere malen zijn nut bewezen heeft als een slachtoffer gewond op de grond licht. Met een snel afwerpsysteem kan men de vest losmaken zonder dat men het slachtoffer moet verplaatsen. De QPC kogelwerende vest NIJ-3 is voorzien van twee inwendige zakken voor harde ballistische platen en kan zowel onder als boven de kledij kan gedragen worden. Hierin kunnen de standaard ballistische pakketten NIJ-3A(04) gestopt worden samen met de twee harde platen om jachtgeweermunitie te stoppen. De QPC kogelwerende vest bevat twee polyethyleenplaat van 250x300 mm en twee zachte ballistische standaard pakketten NIJ-3A(04). Samen worden ze in de QPC vest geschoven en samen vormen ze een kogelwerende bescherming NIJ-3. De zachte ballistische bescherming NIJ-3A(04) is over 360° en is in staat om jachthagel te stoppen terwijl de harde ballistische plaat in conjunctie met de zachte ballistische bescherming de geweerkogels kan stoppen. Het totaal gewicht van de volledig uitgerusten QPC kogelwerende vest met platen is ongeveer 5.5 kg. De polyethyleenplaat werd getest met 6 schoten 7,62 Nato Ball en met 6 schoten 7,62 X 39 mm (Kalasjnikov MSC). Gewicht van een plaat is : 1,2 kg Dikte : 20 mm / Single curved Gezien het kaliber 7.62 NATO / .308 Winchester veelvuldig gebruikt wordt voor de jacht op de battue is dit een mogelijke oplossing voor het probleem van persoonlijke bescherming tegen kogelgeweren voor op de jacht.  
Prijs info online shop
Fluo kogelwerende vest NIJ-3A voor jagers  De fluorescerende en hoog zichtbare Steward buitenhoes (carrier) is uitermate geschikt voor wilddrijvers met het doel om onopvallend een discrete kogelwerende vest te dragen. De lange Fluo buitenhoes heeft de indruk van een normale gekende regenvest of fluohesje en is totaal niet uitdagend voor ander personen in het bos. In de lange buitenhoes is er een discrete Fluo vest verwerkt die kan voorzien worden van een standaard beschermend pakket naar keuze. In dit geval werd de Fluo vest voorzien van een kogelwerende pakket NIJ-3A(04) die geschikt is om de meeste soorten zware jachthagel te stopen. Stopt Brennekes maar heeft een diepe trauma impact. Wij adviseren enkel Brennekes te gebruiken met een laag kogelgewicht om het trauma diepte te beperken. Het dragen van een fluoband of fluohesje is verplicht voor wilddrijvers die in groep werken tijdens de jacht. Echter een fluohesje biedt geen enkel bescherming tegen een lading jachthagel. Gezien het groot aantal jachtongevallen is het geen overbodige luxe om aandacht te besteden aan de veiligheid en een fluo kogelwerende vest te dragen.
Prijs info online shop
Korte Fluo kogelwerende vest NIJ-2 voor jagers Niveau NIJ-2. De fluorescerende en hoog zichtbare Helios buitenhoes (rood of geel) is uitermate geschikt voor jagers en wilddrijvers en kan voorzien worden van een standaard beschermend pakket naar keuze. In dit geval werd de Fluo vest voorzien van een kogelwerend pakket NIJ-2 die geschikt is om de meeste soorten jachthagel te stopen. (Tot hageldiameter van 4 mm) Het dragen van een fluoband of fluohesje is verplicht voor jagers en wilddrijvers die in groep jagen, echter een fluohesje biedt geen enkel bescherming tegen een lading jachthagel. Gezien het groot aantal jachtongevallen is het geen overbodige luxe om aandacht te besteden aan de veiligheid en een fluo kogelwerende vest te dragen. De Helios fluorescerende kogelwerende vest (rood of geel) biedt een optimaal comfort, gemak en flexibiliteit. Het is een anatomisch ontwerp, dat zowel geschikt is voor mannen als voor vrouwen. De beschermingswaarde Is volgens de Amerikaanse klasse NIJ-2 en biedt bescherming tegen de meeste soorten jachthagel. De Helios vest biedt bescherming aan de voor- en achterzijde en zijkanten. Verder beschikt dit product over volledig aanpasbare, schouders en taille door gebruik van klittenbandsluiting. Verder is de Helios voorzien van een borstzak met rits voor jachtdocumenten, en verschillende lussen voor radio communicatie. De Helios beschermd de meest vitale organen vanaf de nek tot de navel. Hieronder blijft er ruimte vrij om een patroongordel te dragen die goed toegankelijk is tijdens de jacht. Het NIJ-2 pakket is relatief dun en licht en is niet hinderlijk bij het dragen of om een wapen te schouderen en te vuren.
Prijs info online shop
Discrete kogelwerende T-shirt NIJ-3A(04) om onder de jachtkledij te dragen
Veel jagers, wildrijvers of sportschutters maken zich zorgen om hun veiligheid bij verschillende schietevenementen. Terecht, een schiet- of jachtongeval kan snel gebeurd zijn. Een onoplettendheid, doorzwaaien met het wapen op de jacht, onervaren schutters op fun shootings…. Heb u liever niet dat uw medejagers of schuttersvrienden zien dat u een kogelwerende bescherming draagt, dan kan u een kogelwerende T-shirt discreet onder uw jachtkledij dragen. Deze kogelwerende T-shirt bestaat uit een snijwerende T- shirt carrier met twee NIJ-3A(04) kogelwerende pakketten van 250x300 mm (voor en achterzijde). Deze zwarte snijwerende T-shirt carrier is gemaakt uit de 3 Way zwarte Kevlar en biedt op zichzelf al een vuurwerend, snijwerend en scheurwerend bescherming. Deze kogelwerende T-shirt is uitgerust met 2 extra kogelwerende pakketten NIJ-3A(04) van 250x300 mm die vooral de hartstreek beschermen aan de voor en achter kant. Deze kogelwerende pakketten kunnen een lading jachthagel veilig opvangen zelfs vanop korte afstand.
meer info online shop
Discrete beschermende kledij voor tijdens de jacht. Kan onder het jachthemd gedragen worden!
De Combat Cut Alpha shirt heeft een 4 lagen snijwerende bescherming die eveneens een grote penetratie weerstand biedt tegen: het vlijmscherpe gewei van een mannetjeshert, tegen agressie met jachtmessen, tegen verdwaalde jachthagel op afstand. Deze beschermende T- shirt zonder mouwen kan onder de jachtkledij gedragen worden.
Prijs info online shop
Signalisatie gilet
Jachtkledij Baleno Signalisatiegilet, aanpasbaar in de lenden. Vervaardigd in polyester. Hoge zichtbaarheid One size. Kan over de Triton plaatdrager gedragen worden.  
Siocool T-shirt Sierra  Goed om onder de kogelwerende vest te dragen
Permanent anti-bacterieel effect dat geuren bestrijdt / Goed gevoel / Transpiratie wordt afgevoerd / Houdt uw huid droog /Zeer zachte stof / Reguleert de lichaamstemperatuur.
Prijs info online shop meer info online shop
Tracker regenjas
Jachtkledij Baleno Deze fluo oranje regenjas is de perfecte jas voor jagers en drijvers en kan over de beschermende kledij gedragen worden. De jas beschikt over een kap in de kraag, twee opgezette zakken met klep, een verstelbare pols met drukknopen, rugventilatie, een verlende rug en een regengoot aan de rugzijde. Vervaardigd in flexothane. Sterk, licht en geruisloos. Met gelaste en gestikte naden voor een volledige waterdichtheid.
meer info online shop
Savannah gilet
Jachtkledij Baleno Vest zonder mouwen uit stevig katoen, beschikbaar in kaki kleur. Vest kan gemakkelijk over de Combat Cut Bravo shirt gedragen worden. De gilet is afgewerkt met lederen verstevigingen aan de shouders, vooraan twee zakken met afneembare patroonhouders, en achteraan een grote wildzak. Assorti met de becasse broek.
meer info online shop
Becasse broek
Jachtkledij Baleno Broek vervaardigd uit stevig katoen met zes praktische zakken en een elastische taille. De ademenende stof zorgt voor een hoog draagcomfort en de nodige bescherming. Dankzij het stevige katoen kan de broek gedurende alle seizoenen gedragen worden. De stof is desdanig gewoven dat ze bescherming tegen takken en kleine doornen garandeert. Assorti met de savannah gilet.
meer info online shop
Arendal vest Camo
Jachtkledij Baleno De Arendal jastvest heeft alle technische eigenschappen van een jachtvest, en is ademend, wind- en waterdicht en geruisloos. De vest is uitgevoerd in REALTREE voor een optimale camouflage in bosgebieden. De jas is gevoerd aan de binnenkant om u goed warm te houden. Verder beschikt deze vest over een aantal praktische zakken, waaronder een grote wildzak met ritssluiting. Met afneembare kap.
meer info online shop
Hamar Broek
Deze typische jachtbroek in Realtree APG is de beste optie om te dragen tijdens mildere temperaturen. Dankzij de 100% polyester mesh voering, voelt deze broek zeer ademend wanneer je ze draagt​​. Kan gecombineerd worden met de Arendal camo jas.
meer info online shop
Niveau NIJ-3A(06). De fluorescerende en hoog zichtbare Helios buitenhoes (rood of geel) is uitermate geschikt voor jagers en wilddrijvers en kan voorzien worden van een standaard beschermend pakket naar keuze. In dit geval werd de Fluo vest voorzien van een kogelwerend pakket NIJ- 3A(06) die geschikt is om de meeste soorten zware jachthagel en Brenneke te stopen. Stopt Brennekes maar heeft een diepe trauma impact. Dit is het zwaarste kogelwerend pakket die het trauma effenct van een Brennek impact  kan beperken. Wij adviseren enkel Brennekes te gebruiken met een laag kogelgewicht om de trauma diepte te beperken.
Prijs info online shop
De Omega 4 kogelwerende vest NIJ-3A is beschikbaar in drie kleuren Flectarn, Oliv en Coyote. Deze groene kleuren zijn ideaal voor de jacht en kunnen zowel onder als boven de jachtkledij gedragen worden. De Omega 4 carrier is beschikbaar in twee maten S/M en L/XL. In de Omega 4 carrier kunnen zachte ballistische pakketten geschoven worden. In dit geval NIJ-3A(04) standaard pakketten. De Omega 4 carrier is voorzien van twee zakken waarin er harde platen kunnen geschoven worden. De zachte ballistische bescherming NIJ-3A(04) is over 360° en is in staat om jachthagel te stoppen. Omega NIJ-3A(04) In de zakken van de Omeag 4 carrier kunnen er harde ballistische platen om jachtgeweermunitie te stoppen geschoven worden. Om jachtmunitie te stoppen kan men een polyethyleenplaat van 250x300 mm in de Omega 4 vest schuiven. Dan vormen de zachte ballistische standaard pakketten NIJ-3A(04) samen met de polyethyleenplaat een kogelwerende bescherming NIJ-3 die geschikt is om jachtmunitie te stoppen. .Het totaal gewicht van de volledig uitgerusten Omega 4 vest NIJ-3 met platen is ongeveer 5.5 kg. De polyethyleenplaat werd getest met 6 schoten 7,62 Nato Ball en met 6 schoten 7,62 X 39 mm (Kalasjnikov MSC). Gewicht van een plaat is : 1,2 kg Dikte : 20 mm / Single curved Polyethyleenplaat Gezien het kaliber 7.62 NATO / .308 Winchester veelvuldig gebruikt wordt voor de jacht op de battue is dit een mogelijke oplossing voor het probleem van persoonlijke bescherming tegen kogelgeweren voor op de jacht.
Omega 4 kogelwerende vest NIJ-3A voor jagers
Prijs info online shop Prijs info online shop Jachtkledij