Nederlands Français Deutsch Italiano Espanol Português Slovenský Slovenski Latvijas ελληνικά Gaeilge Other - English
VBR-Tactical
Home VBR-Belgium-Webshop About us Contact us News Events Legal Activitie cooperation
Bescherming tegen terreuraanval met messen Verhoogde terreurdreiging, bescherming tegen steekpartijen Terreuraanslagen met messen in Belgie en Nederland Anti steekpartij bescherming voor soldaten en ander militairen Nederlands
Snij- en steekwerende T-shirts Snijwerende Polo's Snijwerende broeken Snijwerende regenvesten Snijwerend hemd en blazer Snijwerende handschoenen Steekwerende vesten Kogelwerende vesten Torskin snij- en steekwerend Jachtkledij Vechtsporten & Toebehoren Motorkledij VBR-Glock pistool Millennium 45 VBR-B PDW-Sidearm VBR-B 9x19 mm Herladen Kal. 7.92x24 mm Steekpartij Belgie en Nederland
© Copyright protected by Rik Van Bruaene
Bescherming tegen terreuraanval met messen
Wij leveren in de Benelux  
HG1-KR1
Prijs info online shop
Multilaag snij- en steekwerende T-shirt. Combat Cut Bravo shirt Full Protection 3-Way Kevlar buitenlaag 3 Lagen snijwerende Cutyarn L5 op de body. 2 Lagen snijwerende Cutyarn in de mouwen 2 Lagen snijwerende Cutyarn in de col of kap. Zachte Coolmax mesh binnenlaag. De meest geschikte snij- en steekwerende T-shirt die een algemene bescherming kan bieden tegen een steekpartij met lange vleesmessen is de Combat Cut Bravo Shirt Full Protection. Dit is een multilaag snijwerende T-shirt met lange snijwerende mouwen en een snijwerende hoge col. Zie pagina: Combat Cut Bravo shirt full protection
Steekwerende vest vs. snijwerende kledij.
22 mei 2013: Terreuraanslag Londen. Verbijstering in Groot-Brittannië. In Londen is een man op straat afgeslacht door twee mannen gewapend met lange vleesmessen en een hakmes. 29 mei 2013: Terreuraanslag Parijs. De 23-jarige Cédric Cordier werd van achteren in zijn nek gestoken, terwijl hij in uniform op surveillance was in het kader van een antiterrorismeprogramma, waarbij militairen belangrijke plaatsen in Parijs in de gaten houden. Volgens de minister moeten Franse militairen op hun hoede blijven. Valls beweerde dat er nog 'tientallen, mogelijk honderden' soortgelijke personen in Frankrijk rondlopen. 1 maart 2014: Terreuraanslag China: Mannen met messen doden 27 mensen in Chinees station. 27 September 2014: Oklahoma City beheading. Bekeerde moslim onthoofd vrouw met mes en verwond een andere werkster in een voedingsbedrijf… geïnspireerd door onthoofdingsvideo’s… werd neergeschoten door manager
Verhoogde terreurdreiging in Londen. Vrees voor terreuraanslagen in België en Nederland. In België is er voorlopig geen verhoogde terreurdreiging, maar kunnen we onze naïviteit nog langer permitteren? Zonder onnodige paniek te willen zaaien, maar de openingszin van” Wij zij verrast....” is allang geen verrassing meer. Men hoeft geen heel pientere jihadist te zijn om te bedenken dat militairen buiten dienst of zelfs gewone burgers gemakkelijker doelwitten zijn dan het hoofdkantoor van de Europese Commissie. Militairen buiten dienst mogelijke doelwitten van terroristen. Op 22 mei 2013, werd een militair van het Britse Leger, Fusilier Drummer Lee Rigby van de Royal Regiment of Fusiliers, aangevallen en gedood in de buurt van het Koninklijk Barracks Artillery in Woolwich, ten zuidoosten van Londen. Rigby was buiten dienst en wandelen langs de Straat van Wellington, toen hij werd aangevallen door twee mannen die eerst op hem inreden met een auto en daarna bewerkten met messen en een hakmes. Ook bij de terreuraanslag in Parijs werd er een militair geviseerd. Uit de terreuraanslagen in Londen en Parijs kunnen we afleiden dat militairen, al dan niet in dienst, in de omgeving van kazernes of bars waar vele soldaten aanwezig zijn, het hoofddoelwit kunnen worden van terreuraanvallen met messen.  Welke messen of hakmessen zijn er te verwachten? De meest populaire en gemakkelijkst te verkrijgen messen om iemand dodelijk mee te verwonden zijn de lange vleesmessen die vrijwel in iedere keuken aanwezig zijn. Deze lange vleesmessen worden veelal in een set verkocht en bevatten zowel korte als lange vleesmessen en in vele gevallen ook een hakmes. Hoewel slechts de stevigste van deze vleesmessen geschikt zijn om iemand mee neer te steken, de dunnere vleesmessen snijden zeer goed en kunnen dodelijke snijwonden veroorzaken. Een ander soort messen die veel door criminele organisaties gebruikt wordt zijn de korte Japanse zwaarden of Tanto genoemd. Deze zijn ongeveer 50 cm lang en kunnen in de broeksriem en broekspijp weggestopt worden. Deze messen snijden uiterst goed en werden ontwikkeld om mensen mee te doden. Ze worden meestal gebruikt om te snijden maar zijn ook stevig genoeg om mee te steken.
Ervaring met combat messen bij bewakingsagenten Hoewel er de laatste tijd zeer veel steekpartijen met veel gewonde en sporadische een dodelijk slachtoffer zijn, in principe zijn de traditioneel onder burgers gebruikte zakmessen niet geschikt als steekwapen om mensen mee te doden. Slechts de professionele combat zakmessen, die in aantal toenemen, zijn echt gevaarlijke messen. Bewakingsagenten worden steeds vaker geconfronteerd met deze gevaarlijke messen en bijgevolg hebben wij inmiddels al naar een doeltreffende bescherming gezocht. 
De traditionele discrete steekwerende vest die tegenwoordig in een aantal gevallen gebruikt worden hebben over het algemeen een goede steekweerstand die al dan niet officieel gecertificeerd is tot de beschermingsklasse KR1 voor messen en SP1 voor priemen of nog zwaarder KR2-SP2. Deze discrete steekwerende vesten beschermen de meest vitale organen in het lichaam, echter in de meeste gevallen worden de handen, de armen en de hals eveneens vaak verwond bij een aanval met een mes en in sommige gevallen kunnen deze verwondingen eveneens dodelijke gevolgen hebben. Waar de traditionele steekwerende vest eerder iets steviger is vanwege de groter steekweerstand, in vele gevallen zijn de traditionele steekwerende vesten niet erg geliefd omdat ze bij het neerzitten onaangenaam aanvoelen of de bewegingsvrijheid beperken. Snijwerende kledij heeft een minder zware steekwerende bescherming, maar dit laat toe om draagbare kleding te ontwikkelen die niet alleen bescherming biedt aan de vitale organen in het lichaam, maar ook aan de armen en de hals. De meeste nieuwe snijwerende kledij beschikt over een enkele laag snijwerend materiaal die een beschermingswaarde van niveau 5 heeft volgens de EN 388 Norm. Deze enkel laag snijwerend materiaal is zo soepel als een gebreide trui en biedt een vrij goede bescherming tegen een snijdende aanval met een traditioneel zakmes of cutter mes, echter tegen de goedsnijdend combat messen en eveneens tegen de goed snijdende lange vleesmessen, is een enkele laag snijwerende materiaal onvoldoende voor een goede bescherming. Door de toenemende dreiging van de gevaarlijke combat messen bij bewakingsagenten, is men bij VBR- Belgium verder gegaan in de snijwerende bescherming door meerdere lagen snijwerend materiaal in kledij te verwerken. Dit betekend dat een aanvaller meerdere malen op dezelfde plaats moet snijden om door de multilaag bescherming te kunnen snijden. Dit is in de praktijk vrijwel onmogelijk. Meerdere lagen verhogen niet alleen de snijweerstand maar eveneens de steekweerstand tegen het steken met messen.
Combat Cut Bravo Shirt Full Protection van VBR-Belgium als snij- en steekwerende bescherming in casual kledij.
Onze beschermende kledij die in aanmerking kan komen als persoonlijke bescherming tegen een steekpartij bij een terreuraanslag.  
De Combat Cut Bravo Shirt Full Protection kan kan gedragen worden onder een modieus hemd en is zo soepel en comfortabel als een dikke trui.
De Combat Cut Bravo Shirt Full Protection kan kan gedragen worden onder een zwarte snijwerend en waterafstotende vest. Hiermee vergroot men nog de steekweerstand tegen het steken met messen.
De Combat Cut Bravo Shirt Full Protection kan kan gedragen worden onder een hype rode snijwerend en waterafstotende vest. Hiermee vergroot men de zichtbaarheid in het verkeer en en de steekweerstand tegen het steken met messen.
De Combat Cut Bravo Shirt Full Protection kan kan gedragen worden onder een lederen snijwerend vest VBR-KVL-91. De lederen snijwerende vest VBR-KVL-91 is reeds een goede bescherming tegn steekpartijen met de Combat cut bravo shirt Full Protection hier nog eens onder beschikt men over een uitstekende algemene bescherming tegen steekpartijen.
Prijs info online shop Prijs info online shop Prijs info online shop Prijs info online shop
De Combat Cut Bravo Shirt Full Protection kan gecombineerd worden met andere modieuze kledij om zich comfortabel en discreet in het openbaar te begeven. Echter kan men de Combat shirt BFP (Bravo Full Protection) ook onder een snijwerende en waterafstotende vest dragen. Hierdoor draagt men meerdere kledingstukken als beschermende kledij boven elkaar net zoals men andere kledij boven elkaar draagt. Echter hiermee vergroot men de bescherming tegen steekpartijen.
Combat Cut Alpha Shirt van VBR-Belgium als snij- en steekwerende bescherming in casual kledij.
Een snijwerende bescherming aan de hals door de dubbele laag snijwerend materiaal in de hoge col
Een gewone wintertrui biedt u enkel bescherming tegen de koude. De Combat shirt Bravo Full Protection biedt u warmte met een snij- en steekwerende bescherming.
Multilaag snij- en steekwerende T-shirt. Combat Cut Alpha shirt 3-Way Kevlar buitenlaag 3 Lagen snij- en steekwerende Cutyarn niveau 5. Zachte Coolmax mesh binnenlaag. De Combat Cut Alpha Shirt werd speciaal ontwikkeld als antwoord op de verschillende dodelijke steekpartijen van de laatste maanden en kan discreet onder de kledij gedragen worden. Drie maal grotere snij- en steekweerstand in vergelijking met de beste snijwerende T-shirts. Een soepel en comfortabele draagbare kledij als bescherming tegen aanvallen met messen en is een goed alternatief ter vervanging van een traditionele steekwerende vest. Zie pagina: Combat Cut Alpha shirt.
Prijs info online shop
De Combat Cut Alpha Shirt zonder mouwen kan gecombineerd worden met andere modieuze of militaire kledij om zich comfortabel en discreet in het openbaar te begeven. De Combat Cut Alpha Shirt beschikt over een zachte Coolmax mesh die bloot op het lichaam kan gedragen worden. Hierdoor kan de Combat Cut Alpha shirt ook als onderhemd gedragen worden onder de normale casual of militaire kledij. Als extra snijwerende bescherming aan de hals kan een losse snijwerende col of een snijwerende sjaal gedragen worden. Deze snijwerende col is onderdeel van de snijwerende balaclava of bivakmuts voor motorrijders of speciale eenheden.
Prijs info online shop Prijs info online shop
De snijwerende en waterafstotende combat broek bevat een enkele laag snijwerende voering die over de volledige oppervlakte aanwezig is. De snijwerende en waterafstotende combat broek biedt vooral bescherming aan de liesslagader en aan de benen tegen snijdende aanvallen met messen.
Snijwerende lederen Winterhandschoenen Spectra + Wol
Prijs info online shop
Snijwerende T-shirt carrier met NIJ-3A kogelwerende pakketten.
Kogelwerende pakketten 250x300 mm 9x19 Nato-.44 Mag. Steekwerende 15 Joule
Discrete steek- en kogelwerende vest Ares
Kogelwerende vest QPC NIJ-3A(04)+NIJ-4
Snijwerende bescherming aan de hals
Snijwerende handschoenen VBR-PG-34
Draag snijwerende handschoenen! Niet zozeer tegen de koude, maar tegen ernstige snijwonden die de beweging van uw handen kunnen beschadigen.
Prijs info online shop
Snijwerende kledij in combinatie met de lederen vest VBR-KVL-91. In principe zijn snijwerende T-shirts of polo’s die slechts voorzien zijn van een enkele laag snijwerend materiaal te licht om een efficiënte bescherming te bieden tegen een terreuraanval met lange vleesmessen of korte Japanse zwaarden. In principe gaan wij er van uit dat men minstens 3 lagen snijwerend materiaal boven elkaar moet hebben alvorens men enige nuttige steekwerende bescherming heeft tegen een steekaanval met een mes. Wij maken enkel een uitzondering voor de VBR-KVL-91 lederen vest omdat dit model reeds meer dan een maal bij een steekpartij op bewakingsagenten is betrokken geweest en eigenlijk daardoor al een combat proof lederen vest is. 
De witte snijwerende T-shirt wordt door jongeren veel onder een modieus hemd gedragen. De witte snijwerende T-shirt kan ook onder de lederen vest VBR-KVL-91 gedragen worden.
De grijze snijwerende T-shirt is vrij licht en moet onder een ander kledingstuk gedragen worden. De grijze snijwerende T-shirt kan onder een grijs modieus hemd of sweater gedragen worden. Als men hierboven dan nog een lederen vest VBR-KVL-91 draagt dan beschikt men ook over een minimum van een snij en steekwerende bescherming.
Prijs info online shop Prijs info online shop Prijs info online shop Prijs info online shop Prijs info online shop Prijs info online shop Prijs info online shop
De witte Coolmax-Spectra T-shirt zonder mouwen kan gemakkelijk boven een ander Coolmax-Spectra gedragen worden. Beide Coolmax-Spectra T-shirts zijn gemaakt uit slechts 1 laag en wijn dan nog altijd niet ter dik. Dan beschikt men over twee lagen snijwerend materiaal boven elkaar. Hierboven kan men reeds een snijwerende en waterafstotende vest dragen. Dan bekomt men een minimum steekweerstand van drie lagen snijwerend materiaal boven elkaar.
De dreiging van een terreuraanslag op militairen betekend nog altijd niet dat men zich met volle schrik moet in huis opsluiten! Men kan als Belgische voetbalsupporter gerust genieten van een voetbalmatch en veilig supporteren voor het Belgische voetbalteam. Er zijn reeds verschillende snijwerende kledingstukken voor de Belgische voetbalsupporters.
Prijs info online shop Prijs info online shop
27 September 2014: Oklahoma City beheading. Bekeerde moslim onthoofd vrouw met mes en verwond een andere werker in een voedingsbedrijf… geïnspireerd door onthoofdingsvideo’s… werd neergeschoten door manager
In Amerika is de vrees al werkelijkheid geworden waarbij een eenzame-wolf Islamitische jihadi inspiratie heeft opgedaan van de gruwelijke onthoofding video's uit het Midden-Oosten en tot werkelijkheid heeft gebracht in Oklahoma City. In Amerika heeft men natuurlijk een veel gunstiger wapenwet waar het recht op persoonlijke  verdediging heilig is en waarbij het in sommige wapengunstige staten zelfs toegelaten is aan burgers om openlijk hun wapen te dragen. In dit geval werd door de product manager zijn wapen meegenomen naar het werk, waarmee hij uiteindelijk een tweede onthoofding tijdig heeft kunnen vermijden.
In België moeten we het wat heel wat minder doen, betreffende de wet op persoonlijke verdediging en is het wapenbezit voor persoonlijke verdediging eerder een absolute uitzondering en bij sommige Vlaamse wapendiensten een absoluut taboe. Wij kunnen ons wel beschermen tegen onthoofdingen en aanvallen met een mes. Wij hebben een witte snijwerende T-shirt  uit een Spectra-Coolmax mengsel die zowel geschikt is voor dames als voor heren. Deze snijwerende Spectra-Coolmax T-shirt beschikt over lange mouwen en een snijwerende rolkraag. Wanneer deze opgerold is dan liggen er twee lagen snijwerend materiaal boven elkaar ter hoogte van de hals. Dit is een vrij goede bescherming tegen een aanval met een mes naar de hals. Deze witte snijwerende T-shirt met rolkraag is vrij licht om te dragen en kan met zeer veel soorten modieuze kledij gecombineerd worden en biedt een goede bescherming tegen een snijdende aanval met een mes vooral als bescherming aan de hals. Wanneer men zich wenst te beschermen tegen een ernstige steekpartij, dan kiest men beter voor De Combat Cut Bravo Shirt Full Protection. Deze snij- en steekwerende T-shirt bevat meerdere lagen snijwerende materiaal, is aanzienlijk dikker en voelt aan als een dikke trui, maar biedt niet alleen een 3 maal grotere snijwerende bescherming maar eveneens een drie maal grotere steekwerende bescherming.
Snijwerende Spectra- Coolmax T-shirt met rolkraag
Prijs info online shop
De Combat Cut Bravo Shirt Full Protection kan net zo modieus gedragen worden als een ander modieuze zwarte trui. Snij- en steekwerende kledij kan dus absoluut geïntegreerd worden in het dagelijkse leven maar met een aanzienlijke betere bescherming tegen een steekpartij dan gewone casual kledij.
Prijs info online shop
Snijwerende sjaal 150x20 cm. Bescherming tegen mes aanvallen in de hals
Prijs info online shop
Wollen trui die geen enkele bescherming biedt tegen steekpartijen
Combat Cut Bravo Shirt Full Protection biedt bescherming tegen steekpartijen.
11/10/14: IS-aanhangers gaan betogers te lijf met messen in Duitsland
De terreurdreiging van radicale moslims die aanvallen met messen komt heel dicht bij de werkelijkheid in Hamburg en Celle waar een vreedzame pro- Koerdische betoging uitloopt tot een bloedbad nadat aanhangers van het IS hen te lijf gingen met messen. De kans is vrij reëel dat ook hier in België confrontaties met van radicale moslims die gewapend zijn met messen zullen voorkomen. In ieder geval kan men al een snijwerende outfit samen stellen zowel voor burgers als voor de orderhandhavers. Ook hier weer opnieuw de typische vleesmessen.
Steekwerende vest Basic Economic 
Goedkope steekwerende vest tot 14 Joule steekweerstand
Het is al lang geen uitzondering dat burgers zich voorzien van een kogelwerende vest die de kogels uit een Kalashnikov geweer kunnen stoppen. 
Kogelwerende vest Ares NIJ-3A(04)
Kogelwerende vest kan zowel onder als boven de kledij gedragen worden
Prijs info online shop
Steekwerende vest Odin KR1-SP1 + harde steekwerende platen 1 mm Inox
Steekwerende vest met extra inox plaat bescherming tegen aanvallen met scherp geslepen ijzeren staven.
Prijs info online shop
Steekwerende vest met Combat cut Bravo Shirt
Prijs info online shop Prijs info online shop Prijs info online shop Prijs info online shop